Co do profesjonalnej zmywalni?

Pandemia pokazała nam, jak ważna jest higiena, którą powinno się zachować we wszelkich miejscach pracy. Nie przestrzegając jej podstawowych zasad, skutki takiego zachowania mogą być tragiczne.

Z tego względu obowiązkiem każdego lokalu, nieważne, czy jest to wykwintna restauracja, fastofood, stołówka, firma cateringowa, kuchnia hotelowa, czy szpitalna, w każdym z tych miejsc niezbędna jest zmywalnia.

Po co nam zmywalnia?

To w tym miejscu przebiegać będzie automatyczny lub półautomatyczny proces zmywania brudnych naczyń, garnków, sztućców i innych akcesoriów wykorzystywanych w kuchni. Dzięki zmywalni, czynności wykonywane przez pracujących tam ludzi znacznie się usprawnią, a praca stanie się łatwiejsza i przyjemniejsza.

Wpłynąć to może na wydajność danego lokalu, co z pewnością przełoży się na poprawienie budżetu przedsiębiorstwa.

Jest to zatem naprawdę warta inwestycja, która długoterminowo bardzo korzystnie wpłynie na cały biznes.

Gdzie umieścić zmywalnie?

Wielu osobom wydaje się, że do stworzenia zmywalni https://gastromocni.pl/zmywalnia potrzeba oddzielnego, specjalnie zaprojektowanego pomieszczenia. Nie do końca tak jest.

Coraz częstszym rozwiązaniem jest umieszczenia takiej zmywalni po prostu gdzieś w kącie kuchni i wbrew pozorom nie zajmuje ona wcale tak dużo miejsca.

W tym przypadku, aby w jak najmniejszym stopniu marnować miejsce, zaleca się zakupienie mebli wielofunkcyjnych. Przykładem takiego umeblowania może być stół roboczy, w którego skład wchodzić może zlew, blat z otworem na odpadki (z koszem znajdującym się pod nim), dodatkowa półka, czy szafka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *